GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ
Sitemizin içeriklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız.Eğer üye değilseniz sadece bir dakikanızı ayırarak üye olunuz.

Üyeliğin Ayrıcalıkları:

1.Resimleri görebilirsiniz.
2.Linkleri görebilirsiniz.
3.Konulara cevap verebilirsiniz.
4.Konu açabilirsiniz.
Ve daha bir çok özellikten yararlanmak için üye olunuz.


Süpper Forum
Forum Yönetimi
GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ
Sitemizin içeriklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız.Eğer üye değilseniz sadece bir dakikanızı ayırarak üye olunuz.

Üyeliğin Ayrıcalıkları:

1.Resimleri görebilirsiniz.
2.Linkleri görebilirsiniz.
3.Konulara cevap verebilirsiniz.
4.Konu açabilirsiniz.
Ve daha bir çok özellikten yararlanmak için üye olunuz.


Süpper Forum
Forum Yönetimi
GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BU SİTE SADECE FURKİ VE ÜNOYA AİTTİR RİZE_PAZAR
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» +18
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Tem. 13, 2010 2:16 pm tarafından KRaL97

» UNDERTAKER BÖLÜMÜ
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeCuma Nis. 09, 2010 10:54 am tarafından GameOver

» Sohbet etmek
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeÇarş. Mart 31, 2010 2:45 pm tarafından KRaL97

» PİLAV(ÖZEL YEMEK VE TARİF)
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 3:34 pm tarafından ün@lljeff

» Sagopa Kejmer Maskeli Balo
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 10:48 am tarafından reaye

» İlhan Şeşen Gördüğüme Sevindim
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 10:46 am tarafından reaye

» Tripcolik Gözlerinin Yeşilini Özledim
ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 10:45 am tarafından reaye

» Advanced System Care
ET YEMEKLERİ Icon_minitimePtsi Mart 29, 2010 6:06 pm tarafından KRaL97

» Shaiya Ekran Resimleri
ET YEMEKLERİ Icon_minitimePaz Mart 28, 2010 9:37 pm tarafından reaye

» X-Fire
ET YEMEKLERİ Icon_minitimePaz Mart 28, 2010 9:27 pm tarafından reaye

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma

 

 ET YEMEKLERİ

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
serkan
Süper Moderatör
Süper Moderatör
serkan


Erkek Başak Mesaj Sayısı : 29
Doğum tarihi : 26/08/96
Kayıt tarihi : 20/03/10
Yaş : 27
Nerden : İstanbul

ET YEMEKLERİ Empty
MesajKonu: ET YEMEKLERİ   ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Mart 23, 2010 6:07 pm


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik






Yemeğin Tarifi
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.





[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Et (4 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
Tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı salça






Yemeğin Tarifi
Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.

Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.





[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (6 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
1.5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz






Yemeğin Tarifi
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.



[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
600 gr kuşbaşı dana eti
200 gr arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber






Yemeğin Tarifi
Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.

Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.











[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
500 gr orta yağlı kıyma
400 gr ince kıyılmış ıspanak
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates (kabukları soyulmuş doğranmış)
1 Büyük çentilmiş soğan
Üzeri için: 4 adet yumurta






Yemeğin Tarifi
Yayvan bir tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. İçine kıymayı ilave edin. Salça ile domatesi birlikte pişirin. Maydanoz ve ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip ağzını kapatın.

Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta ekleyin. Kapağını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.










[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (8 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz , Karabiber






Yemeğin Tarifi
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.

Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.

Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.










[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (8 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
500 gr Kıyma
3 Adet Soğan
3 Adet Yeşilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
2-3 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Salatası İçin:
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Limon
Bir Miktar Sumak ve Tuz
1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı






Yemeğin Tarifi
Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın. Tencerenin kapağını kapatın.

Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin.

Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın.










[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
Kereviz Yaprağı
1 Adet Kereviz
100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
80 gr Ceviz İçi
80 gr Kurutulmuş Domates
2 Dilim Tost Ekmeği
1/2 Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ






Yemeğin Tarifi
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.

Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.

Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.

Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.

Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.










[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
500 gr Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Kızartmak için Sıvı Yağ






Yemeğin Tarifi
Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğuralım.

Kıymayı, lezzetli olması ve daha iyi yapışmasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir şekil verin. Kızgın yağa atarak köfteleri pişirerek, sebzeyle servis yapın.











[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
1 kg dana kaburga kıyması
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy soğan






Yemeğin Tarifi
Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın. Köfteye karıştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde pişirin.

Yanında piyaz ile beraber servise sunun.









[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
4 dilim ekmek içi
5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
4 adet patates

Sosu için;2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
tuz





Yemeğin Tarifi
Yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurup yumurtayı da ekleyin. Harçtan parçalar alıp oval şekil verin. Patatesleri yuvarlak kesin ve yağda kızartın. Aynı yağda köfteleri de kızartıp her ikisinide fırın tepsisine alın. Başka bir yerde unu ve yağı kavurun. Salça, su ve tuz ekleyip köftelerin üzerine






[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
600 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç
1 Su Bardağı Un
Tuz
Ayçiçek Yağı






Yemeğin Tarifi
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın.

Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.








[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
1/2 Kg Kıyma
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Adet Soğan
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
Tuz






Yemeğin Tarifi
Geniş bir kabın içine yarım kg kıymayı, rendelenmiş soğanı, kaşar peynirini, 1 adet yumurtayı, kimyonu, köfte baharını ve yenibaharı alın. Elinizle tüm malzemeler birbirine karışana dek iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfteyi çok az yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.









[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (1 Kişilik)

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
100 gram yağsız kuzu kıyması
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı bulgur
1 adet yumurta
2 su bardağı kemik suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz






Yemeğin Tarifi
100 gram yağsız kuzu kıyması, tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı bulgur ve 1 adet yumurtayı yoğurun. Hamur kıvamına getirin. Ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak uzatın. 2 su bardağı kemik suyuna 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edin. Tencerede kaynatın.

Köfteleri de birer birer tencereye atın. Köfteler piştikten sonra, tereyağını tavada eritin, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve naneyi tavaya ekleyin. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerinde bu sosu gezdirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Not: Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
KRaL97
Admin
Admin
KRaL97


Erkek Yengeç Mesaj Sayısı : 235
Doğum tarihi : 20/07/96
Kayıt tarihi : 20/02/10
Yaş : 27
Nerden : İstanbul

ET YEMEKLERİ Empty
MesajKonu: Geri: ET YEMEKLERİ   ET YEMEKLERİ Icon_minitimeSalı Mart 23, 2010 7:22 pm

sağol
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://soguksu53.yetkin-forum.com
 
ET YEMEKLERİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ :: EĞLENCE-GEYİK :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: