GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ
Sitemizin içeriklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız.Eğer üye değilseniz sadece bir dakikanızı ayırarak üye olunuz.

Üyeliğin Ayrıcalıkları:

1.Resimleri görebilirsiniz.
2.Linkleri görebilirsiniz.
3.Konulara cevap verebilirsiniz.
4.Konu açabilirsiniz.
Ve daha bir çok özellikten yararlanmak için üye olunuz.


Süpper Forum
Forum Yönetimi
GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ
Sitemizin içeriklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız.Eğer üye değilseniz sadece bir dakikanızı ayırarak üye olunuz.

Üyeliğin Ayrıcalıkları:

1.Resimleri görebilirsiniz.
2.Linkleri görebilirsiniz.
3.Konulara cevap verebilirsiniz.
4.Konu açabilirsiniz.
Ve daha bir çok özellikten yararlanmak için üye olunuz.


Süpper Forum
Forum Yönetimi
GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BU SİTE SADECE FURKİ VE ÜNOYA AİTTİR RİZE_PAZAR
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
» +18
php Nedir? Icon_minitimeSalı Tem. 13, 2010 2:16 pm tarafından KRaL97

» UNDERTAKER BÖLÜMÜ
php Nedir? Icon_minitimeCuma Nis. 09, 2010 10:54 am tarafından GameOver

» Sohbet etmek
php Nedir? Icon_minitimeÇarş. Mart 31, 2010 2:45 pm tarafından KRaL97

» PİLAV(ÖZEL YEMEK VE TARİF)
php Nedir? Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 3:34 pm tarafından ün@lljeff

» Sagopa Kejmer Maskeli Balo
php Nedir? Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 10:48 am tarafından reaye

» İlhan Şeşen Gördüğüme Sevindim
php Nedir? Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 10:46 am tarafından reaye

» Tripcolik Gözlerinin Yeşilini Özledim
php Nedir? Icon_minitimeSalı Mart 30, 2010 10:45 am tarafından reaye

» Advanced System Care
php Nedir? Icon_minitimePtsi Mart 29, 2010 6:06 pm tarafından KRaL97

» Shaiya Ekran Resimleri
php Nedir? Icon_minitimePaz Mart 28, 2010 9:37 pm tarafından reaye

» X-Fire
php Nedir? Icon_minitimePaz Mart 28, 2010 9:27 pm tarafından reaye

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma

 

 php Nedir?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KRaL97
Admin
Admin
KRaL97


Erkek Yengeç Mesaj Sayısı : 235
Doğum tarihi : 20/07/96
Kayıt tarihi : 20/02/10
Yaş : 28
Nerden : İstanbul

php Nedir? Empty
MesajKonu: php Nedir?   php Nedir? Icon_minitimeSalı Mart 16, 2010 6:06 pm

PHP GİRİŞ
PHP bir script dilidir.PHP ile yazdığımız dosyalar birer düz yazı dosyalarıdır ve bu scriptleri çalıştırabilmemiz için php destekli bir servere ihtiyacımız olacaktır.Ama php scriptlerimizi kendi bilgisayarımızda da deneyebileceğimiz bir yazılım kurmamız gerekmektedir.PHP hemen her türlü server programını desteklemektedir.Basit olarak Windows CD'si ile gelen PWS ile de çalışır.Eğer bu konuda yeniyseniz ilk önce PWS'nin çalışması ile başlayalım.Ama daha önceden [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adresinden php programının en son versiyonunu indirin.
PWS'nin Kurulumu
PWS'yi Windows CD'si nin PWS klasörünün içerisnde bulunan programdır.Bu programı kurun.Daha sonra programı çalıştırın.Gelen ekranda sol altta bulunan Gelişmiş seçeneğine girin.Buradan Home 'u tıklayın.Sonra karşınıza gelen ekrandan Erişim yazan yerin altında ki seçeneklerin hepsini seçili duruma getirin.Daha sonra programdan çıkın.
Şimdi de PHP'nin web sayfasından indiridğiniz zip dosyasını C:\PHP klasörüne açın.Bu klasörün içerisinde bulunan php.ini-dist dosyasını NotDefter'i gibi düz bir metin işleme aracı ile açın ve extension_dir= satırını bularak karşısında bulunan ./ yazısını silip PHP dosyasını kopyaladığınız dizin yani c:\php yazın ve bu dosyayı c:\windows klasörünün içerisine php.ini olarak kaydedin.
Şimdi de Windows'un Regedit programında değişiklikler yapacağız.Bunun için Başlat - Çalıştır tıklayın ve içerisine Regedit yazıp entere basın.Buradan HKEY_LOCAL_MACHINE içine girin.Buradan da SYSTEM 'i daha sonrada CurrentControlSet seçeneğinin içerisine girin.Bunun içerisindende Services in içerisinden de W3SVC sonra Parametreler ve son olarakda ScriptMap satırını bulun.Şimdi de Düzen menüsünden Yeni ve oradanda Dize Değeri seçeneğini seçin.Sağda Varsayılan satırının altına Yeni Değer #1 adlı bir satır oluşacak.Bunun içini silin ve içerisine .php yazın ve entere iki kez basın açılacak olan yerede c:\php\php.exe %s %s yazın.Eğer PWS'nin php3 veya phtml uzantılarını tanımasını istiyorsanız aynı işlemleri tekrar yapıp uzantılarını farkle şekilde tanımalarnı yapabilirsiniz.
Şimdi Regedit dosyasın dan çıkıp bilgisayarınızı yeniden açın.Daha sonrada not defterini açıp içerisine <? phpinfo(); ?> yazıp c:\inetpub\wwwroot\ klasörünün içerisine info.php olarak kaydedin.Not defteri php uzantısını tanımadığı için info.php.txt olarak kaydetmediğine dikkat edin.Bunun için kayıt yerine "info.php" tırnak işaretleri içerisine yazarsanız böyle bir sorun olmayacaktır.
Daha sonra browserinizi açın.Adres satırına [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yazın.Eğer php ile ilgili uzun bir sayfa geldiyse artıp PWS php anlar haldedir demektir.Artık bundan sonra php dosyalarınızı c:\inetpub\wwwroot\ klasörünün içerisine kaydederek çalıştırabilirisniz.
Apache Web Sunucusunun Kurulumu:
İlk önce [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adresinden en son versiyon apache web sunucusunu indirin.Son versiyonu exe uzantılı değilde msi uzantılıdır.Bunu çalıştırabilmek içinde msi derleyicisini microsoft'un web sitesinden indirin.İndirdiğiniz bu programı c:\Apache klasöründe kurun.Yapmamız gereken ayarları Apache klasörünün içerisinde bulunan conf klsörünü içerisinde bulanan httpd.conf dosyasını not defteri ile açın ve an alt satırna alttaki satırları ekleyin.Şunuda belirteyim PHP programınızı da c:\php klasöründe olduğunu varsayıyorum.
##APACHE'nin PHP derleyicisinin başı
ScriptAlias /php3/ "C:/php/"
ScriptAlias /php/ "C:/php/"
AddType application/x-httpd-php3 .cfm
AddType application/x-httpd-php3 .phtml
AddType application/x-httpd-php3 .php3
AddType application/x-httpd-php3 .php
AddType application/x-httpd-php3-source .phps
Action application/x-httpd-php3 /php/php.exe
##PHP derleyicisinin sonu
Görüldüğü gibi ben burada cfm, phtml, php3 ve php uzantılarıyla çalışacağım için bu uzantılarla yazdığım her dosyayı php yorumlayacaktır.Şimdi aynen PWS'de olduğu gibi <? phpinfo(); ?> not defterinde yazıp Apache'nin root klasörü olan htdocs klasörünün içerisine info.php olarak kopyalayın.Şunuda belirteyim Apache istendiği zaman çalışır.Yani php programlarını Apache'da çalıştırmanız için öncelikle C:\Apache\Apache.exe programını çalıştırın.Daha sonra Browser'inizi açıp adres satırına [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yazıp entere basın.Eğer PHP'nin özelliklerini veren uzun bir sayfa çıkarsa ne hoş.Aksi takdirde bir sorun var demektir.

Ben hem PWS, hem Apache, hemde Xitami web sunucusu üzerinde php programını çalıştırdım.Ama şunu söyleyeyim.PWS php de sorunlar yaşatıyor.Bence PWS'yi sadece ASP scriptler için çalıştırmalısınız.Xitami ise PWS'den nisbeten dahi iyi durumda.Ama Apache ise bambaşka.PHP scriptleri çalıştırmada şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.Hatta PHP'ye hız konusunda sınamalar yapıyorum.Mesela "Acaba PHP'mi hızlı ASP'mi?" cümlesini 500 bin kere sayfaya yazdırdım.Ama Apache web server da bir kilitlenme yaşamadım.Bu işi 1 milyona çıkardığımda browser kilitlendi de Apache da bir kiltlenme yaşanmadı. Bizati ki dünyada bulunan serverların %60'ı gibi bir çoğunluğunun Apache web server kullanmalarınıda bu gerçeklere bağlanabilir.
MYSQL Kurulumu:
İlk önce [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adresinden Mysql'in son versiyonun çekin ve C:\MYSQL dizininde kurun.MYSQL'i kurduktan sonra şunu belirteyim Mysql PHP ile bir ilişki kurmaz.MYSQL başlı başına bir progtamdır ve tek başınada kullanılır.Neyse biz işimize bakalım.MS-DOS ortamına geçerek c:\mysql\bin\ klasörünün içerisine girin ve aşağıda verilen komutları tek tek girin.
mysqld
mysqlshow
mysqlshow -u root mysql
mysqladmin version status proc
Bu komutları verdikten sonra mysql yazıp entere basın eğer karşınıza mysql> yazısı çıkarsa işiniz tamamdır.Mysql'de tıpkı Apache gibi başlatılmadan çalışmaz.Beşlatmak için Dos ekranına geçip bin klasörünün içerisine mysqld ve mysql komutlarını çalıştırmanız gerekiyor.Ama bu işi otomatikman Windows açıldığında da yapmanız mümkün.Bunun için Windows Gezgini ile c:\MYSQL\bin\ klasörüne girin.Buradan WINMYSQLADMIN.exe programını çalıştırın.Bundan sonra dos ortamıyla uğraşmanıza gerek kalmaz.Hemde Bu programla Mysql'e veritabanı açmanız mümkün.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://soguksu53.yetkin-forum.com
 
php Nedir?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FTP Nedir?
» Trainer Nedir??
» Bilgisayar Nedir? :D
» BitTorrent nedir?
» Old Takılar Nedir? ve Nereden çıkarılır?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GEL ARA PAYLAŞ RİZE_PAZAR DOSTLUK ADRESİ :: BİLGİSAYAR PROGRAMLARI :: Bilgisayar Ve Program Bilgisi-
Buraya geçin: