serkan Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 29 Doğum tarihi : 26/08/96 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 28 Nerden : İstanbul
| Konu: ÇORBALAR Salı Mart 23, 2010 5:40 pm | |
|
| Domates Çorbası
[/size][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 5 adet Domates 1 kaşık Yağ 1 kaşık Domates salçası 8 bardak Et suyu (ya da tavuk suyu) 2 kaşık Un
[size=16]Yemeğin Tarifi Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (6-8 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 Kg İşkembe (temizlenmiş) 2 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Suyu 1 Fincan Sirke 3-5 Diş Sarmısak Tuz, Kırmızı Biber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
Yemeğin Tarifi Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).
Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (2 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 Adet Soğan 1 Demet Maydanoz 150 gr Mantar 2 Su Bardağı Et Suyu Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın. Mantarları temizleyip ayıklayın. Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin. Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun. Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin. Et suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak. kadar pişirin.
Çorbayı bir süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.
|
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 200 gr. Kırmızı Mercimek 1/2 Soğan 1 Adet Defne Yaprağı 1 Tutam Tane Karabiber 5 Su Bardağı Su 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tutam Kırmızıbiber 1 Adet Limon Tuz
Yemeğin Tarifi Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Tarhana 1 Çay Kaşığı Nane Tuz 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
|
| |
|