serkan Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 29 Doğum tarihi : 26/08/96 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 28 Nerden : İstanbul
| Konu: TATLILAR Salı Mart 23, 2010 5:54 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
4 su bardağı süt 3 kahve fincanı un 1 damla sakızı 1.5 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı hindistan cevizi 10 çilek Yemeğin Tarifi
Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin. Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın. | [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] / [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 paket vanilya 1 paket bitter çikolata 1 yumurta antep fıstığı hindistan çevizi
Yemeğin Tarifi Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 1 Yemek Kaşığı Sahlep 6 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Kavun Suyu 4 Dilim Kavun 1 Su Bardağı Şeker 1 Yemek Kaşığı Rakı Yemeğin Tarifi
Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın. | [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (5 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 750 ml Diyet Süt 3 Çorba Kaşığı Süt 3 Çorba Kaşığı Nişasta Diyet Sıvı Tatlandırıcı Tarçın veya Mevsim Meyveleri
Yemeğin Tarifi Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin.
Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın.
Not: Diyet sıvı tatlandırıcı kimyasal madde olduğundan gelişme çağındaki çocuklar yememelidir.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem
Yemeğin Tarifi Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.
2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 su bardağı un 1.5 su bardağı şeker 1 lt süt 1 paket vanilya 50 gr margann 100 gr ince kıyılmış findık içi 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yemeğin Tarifi Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1, 5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın.
Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarılabilir. Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (2) (6 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 litre süt Bir buçuk su bardağı şeker 1 paket güllaç 4 su bardağı iri dövülmüş ceviz Gülsuyu
Yemeğin Tarifi Sütü bir paket güllacı alacak büyüklükte bir tepsiye dökün. Tepsiyi ateşe oturtun ve sütü kaynatın.
Bir buçuk su bardağı şekeri ekleyin, 1 paket güllacı sütün içine koyun. Yumuşayana dek bekletin.
Sonra sütün içinden çıkarın. Aralarına ceviz koyarak, üst üste dizin. Gülsuyu döküp. Dilimleyerek, servis yapın.
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler
Yarım su bardağı kakao 1 su bardağı süt Bir buçuk çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 4 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz şeker 1 paket siyah çikolata Bir tutam tuz ve vanilya Bir miktar pudra şekeri Yemeğin Tarifi
Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin. Sararana de kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz şekeri, un vanilyayı, kakaoyu ve rendelenin çikolatayı da tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamur karıştırmaya devam ederek yumurta aklarının üzerine ilave edin. Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın. | [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (6 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta Bir tutam tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için : 2 su bardağı su 500 gram tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu
Yemeğin Tarifi Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 2,5 su bardağı Un 125 gr. Margarin 1 çorba kaşığı Pudra şekeri 2 su bardağı Şeker 2 adet Yumurta Limon kabuğu rendesi 1/2 paket Vanilya 1 tatlı kaşığı Limon suyu 10 adet İç badem 1 kahve kaşığı Kabartma tozu
Yemeğin Tarifi 1. Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.
2. Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
4. Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
5. Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir. Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır. )
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (10 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler Yarım kilo çiğ tel kadayıf 250 gr tereyağı veya margarin 250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir) 750 gr şeker 4 bardak su
Yemeğin Tarifi Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar. ) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir. )
Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür. ) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir. )
Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler. Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 200 gr Tel Kadayıf 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yemeğin Tarifi Tereyağından 1, 5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 500 gr elma 1 paket milföy hamuru 1 çay kaşığı tarçın 100 gr ceviz 50 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri Üzeri için galeta unu
Yemeğin Tarifi Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun. .
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (8 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 2 Adet Yumurta 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Paket Margarin 1 Su Bardağı Zeytinyağı 1 Çay Kaşığı Karbonat 1 Kg Yakın Un 250 gr Ceviz Sosu İçin: 2,5 Su Bardağı Şeker 1/2 Limon Bir Miktar Su
Yemeğin Tarifi Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım. Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyalım. Hamur haline getirelim. Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.
Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açalım. Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım. Bardakla daire şeklinde keselim. Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim. Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verelim. Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.
Şerbet İçin:2, 5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dk bekletip, yarım limonu içine sıkalım. Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (24 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı sıvıyağ l çorba kaşığı sirke Aldığı kadar un 3 çorba kaşığı kakao İçine: 300 gram iri kıyılmış ceviz içi 1 su bardağı damla çikolata Açmak için: 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı kakao 250 gram margarin 250 gram tereyağı Şerbeti için: 4 su bardağı su 4 su bardağı tozşeker, yarım limon
Yemeğin Tarifi Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bezeleri tepsiden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. 250 gram tereyağı ve margarini eritin. Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın. 2 kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin.
1- 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun. Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin.
2- En üste sağlam olan yufkaları serin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın.
3- Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (10 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 3 Adet Yumurta 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardağı Su Alabildiği Kadar Un İçine: Dövülmüş Ceviz Şerbet İçin: 4 Su Bardağı Şeker 3.5 Su Bardağı Su 1/4 Limon Ayrıca: Açmak İçin Nişasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)
Yemeğin Tarifi Bakalvanın şerbetini hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim. Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım. Yumurtaları içine kırıp, unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dk dinlendirelim. İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım. İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp, her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim. Kalan 10 bezeyi de açalım. Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım. Bu arada margarini kızdıralım.
Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim. Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim. (margarin asla ılık olmamalı). Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim. Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim. Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım. Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.
|
| |
|
KRaL97 Admin
Mesaj Sayısı : 235 Doğum tarihi : 20/07/96 Kayıt tarihi : 20/02/10 Yaş : 28 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: TATLILAR Salı Mart 23, 2010 7:22 pm | |
| | |
|